Home » Over caffero » Duurzaamheid

Duurzaamheid

Door nauwe samenwerking met onze vuurwerkproducenten die uiteraard dezelfde visie op milieuaspecten hebben is veel research verricht. Zo is er een methode ontwikkelt om alle zware metalen te vervangen door Eco vriendelijke grondstoffen zonder kwaliteitsverlies aan kleur of geluid. Nieuwe productie methoden, eco vriendelijke samenstellingen en speciaal geselecteerde natuurlijke grondstoffen zorgen voor een duurzaam product dat klaar is voor de toekomst.

In tegenstelling tot de meeste producten hebben wij het plastic vervangen voor karton, hierdoor hebben wij 0% restafval. De door ons gebruikte vuurwerkproducten bestaan uit 100% gerecycled karton en worden na de show weer gescheiden en opnieuw aangeboden voor recycling.

Alle fabrieken die ons vuurwerk produceren zijn in het bezit van het ES8000 certificaat. Dit houdt in dat door bevoegde overheidsinstanties wordt gecontroleerd op leeftijd, veiligheid en alle voorgeschreven arbeidsomstandigheden. Tevens zijn alle door ons ingevoerde vuurwerkproducten door de overheid aangestelde FFIC gekeurd en voorzien van veiligheidscertificaat. Ook hebben wij de beschikking over een assortiment geluidsarm/diervriendelijk vuurwerk om eventuele geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Al onze medewerkers zijn KIWA gecertificeerd en ook de assistenten hebben intern de cursus veilig werken en omgaan met vuurwerk gevolgd. Verder worden onze medewerkers door interne cursussen bijgeschoold over het milieu en duurzaamheid. Tijdens deze cursussen wordt ingegaan hoe onze medewerkers die met vuurwerk omgaan de locatie weer schoon op kunnen leveren. Daarnaast wordt uitgelegd hoe ze het afgeschoten vuurwerk terug moeten brengen zodat deze weer ter recycling aangeboden kan worden.

Ook hebben al onze medewerkers hebben de training ‘het nieuwe rijden’ gevolgd. Hierdoor is iedereen zich ervan bewust hoe belangrijk zijn of haar rijstijl is voor het brandstofverbruik en zo dus ook voor het milieu. Al onze voertuigen zijn goedgekeurd voor het transport van vuurwerk en voldoen aan alle CO2 en emissie normen voor de binnensteden. Verder rijden directie en buitendienst met elektrische voertuigen.